VMC Historia

Vi är ett gäng Visual Merchandisers , ägare, VD och Retailansvariga som äntligen gått från dröm till verklighet och skapat VMC. Allt började med att Anne Hesselgren på KOM Visual Merchandise Agency berättade om en dröm hon haft sedan starten -99.

$

ANNE HESSELGREN

Styrelsemedlem, VMC

Annes nuvarande roll är VD  och Strategisk koncept Visual Merchandiser. Har tidigare arbetat som V-M manager Stadium (3 år),  Lindex (10 år) Projektledare vid utbyggnad av nyetableringar  Finland, Uppstart av Finlands V-M avdelning centralt Helsingfors, V-M regions ansvarig Göteborg och Butikschef.

$

KATRINE WALLBERG

Styrelsemedlem, VMC

Katrine driver idag sitt eget företag, Make Green Art som Visual Merchandiser, Storeplanner och Florist. Hon har mångårig erfarenhet från retailbranschen på företag som Kapp Ahl, JC, Brothers och KOM Agency. Brinner för skyltfönsterdesign och den fysiska kundupplevelsen.

$

LAURIE BÖRJESSON

VM/Concept Manager Lagerhaus

Laurie är en dedikerad VM-entusiast med en lång erfarenhet inom branschen. Har tidigare arbetat på Lindex HK (20år) i olika roller inom visual merchandising- allt från Global VM  till skyltfönsterdesigner till  VM teamleader. Idag jobbar hon som VM/Concept Manager på Lagerhaus med sin bas i hjärtat av Göteborg.

$

IDA ODMYR

Styrelsemedlem, VMC

Ida jobbar idag som Store Concept Manager på Hööks, och har tidigare lång erfarenhet från koncept och Visual Merchandising främst inom heminredning. Det bästa med rollen som VM är den stora variationen på arbete och möjligheterna att inspirera andra i stort som litet. Ida är kommersiellt lagd och älskar allt med Visual Merchandising! 

$

EMELIE STUXBERG Staël von Holstein

Styrelseordförande, VMC

Jobbar i dag som Meal Experience Manager på ICA Sverige och ansvarar för den fysiska kund- och butiksupplevelsen och fokuserar på den visuella och sensoriska miljön, inspiration samt service & sälj. I sin roll supporterar hon 1300 butiker parallellt med att hon jobbar strategiskt. Emelie har en lång bakgrund inom restaurangbranschen och konceptutveckling på ledande positioner. Utöver styrelsuppdraget på VMC sitter hon även i ledningsgruppen för VM utbildningen på Stockholm School of Business.

$

ANNICA BERGMAN

Styrelsemedlem, VMC

Annica driver sedan år 2000 det egna bolaget Dekko, där hon arbetar med kommersiella uppdrag såsom styling av skyltfönster och att skapa butikslayouter. Hon håller även egna kurser och föredrag inom retail och jobbar som utbildningskonsult på utbildningar för Visual Merchandisers.

$

KARIN DONOSO

Styrelsemedlem, VMC

Arbetar idag i sitt eget företag; Interior Ideas som inredare sedan snart 4 år Hon har tidigare arbetat inom detaljhandeln i 14 år. Hon är stolt över att ha börjat som säljare på Lindex där hon hittade sig själv i rollen som Visual Merchandiser. Hon har arbetat i ett flertal olika svenska butikskedjor både med mode och inredning. Ett par av dessa är JC och Åhléns där hon arbetade som Regional Visual Merchandiser och Regional kommunikatör. Där var hennes arbete att inspirera sina medarbetare i exponering och utveckla det visuella uttrycket i butikerna som hon ansvarade för i Södra delen av Sverige. Hon har ett kommersiellt tänk, är nyfiken, vill ständigt utvecklas och gör det gärna tillsammans med andra!

$

JENNY EKLÖF

Styrelsemedlem, VMC

Jenny har många års erfarenhet av Visual Merchandising och konceptutveckling. Hon har arbetat i ledande roller på flera svenska bolag som Åhléns, Systembolaget, Lindex och Granngården. Idag arbetar hon sedan 6 år som Head of visual hos Stadium, där hon ansvarar för det visuella i butikerna. Kundupplevelsen i butik blir för varje år ett större uppdrag som inkluderar fler och fler delar och det är roligt att retail har fått ett förnyat fokus på detta område.

Pin It on Pinterest