VMC Historia

Vi är ett gäng Visual Merchandisers , ägare, VD och Retailansvariga som äntligen gått från dröm till verklighet och skapat VMC. Allt började med att Anne Hesselgren på KOM Visual Merchandise Agency berättade om en dröm hon haft sedan starten -99.

$

ANNE HESSELGREN

Styrelsemedlem, VMC

Annes nuvarande roll är VD  och Strategisk koncept Visual Merchandiser. Har tidigare arbetat som V-M manager Stadium (3 år),  Lindex (10 år) Projektledare vid utbyggnad av nyetableringar  Finland, Uppstart av Finlands V-M avdelning centralt Helsingfors, V-M regions ansvarig Göteborg och Butikschef.

$

KATRINE WALLBERG

Styrelseordförande, VMC

Katrine driver idag sitt eget företag, Make Green Art som Visual Merchandiser, Storeplanner och Florist. Hon har mångårig erfarenhet från retailbranschen på företag som Kapp Ahl, JC, Brothers och KOM Agency. Brinner för skyltfönsterdesign och den fysiska kundupplevelsen.

$

IDA ODMYR

Styrelsemedlem, VMC

Ida jobbar idag som Store Concept Manager på Hööks, och har tidigare lång erfarenhet från koncept och Visual Merchandising främst inom heminredning. Det bästa med rollen som VM är den stora variationen på arbete och möjligheterna att inspirera andra i stort som litet. Ida är kommersiellt lagd och älskar allt med Visual Merchandising! 

$

ANNA SÖDERBERG

Styrelsemedlem, VMC

Anna driver sitt eget företag MERA styling & inredning. De senaste åren har hon mest arbetat som projektledande inredare med uppdrag att skapa inredningskoncept åt både företag och privatpersoner. Hon har lång erfarenhet inom dekor och visual merchandising från bl.a. The Nuance Group på Arlanda, NK Glas, Porslin & Kök, KOM Agency och Panduro. Uppdrag som reklamfotografering för Volkswagen, Vattenfall. Inspirerande inredningsreportage för magasin som Drömhem och trädgård och Sköna hem finns också. Att få inspirera och skapa koncept och ge en upplevelse är det Anna brinner för mest.

$

HELENA MATTSSON

Styrelsemedlem, VMC

Helena driver sitt eget företag WOW kommunikation, där hon utvecklar retailkoncept genom strategi, utbildning och implementering inom Visual merchandising, konceptutveckling, storeplanning och grafisk design. Hon har många års erfarenhet inom retail i roller som Region Visual Merchandiser, projektledare, koncept- och marknadsansvarig för Hemtex, Åhléns, Lagerhaus m.fl. och även jobbat som Creative Director på byråsidan. Hon är utbildad framtidsstrateg och håller även föreläsningar kring framtidens retail samt utbildar även framtidens Visual Merchandiser på IHM.

$

JENNY EKLÖF

Styrelsemedlem, VMC

Jenny har många års erfarenhet av Visual Merchandising och konceptutveckling. Hon har arbetat i ledande roller på flera svenska bolag som Åhléns, Systembolaget, Lindex och Granngården. Idag arbetar hon sedan 6 år som Head of visual hos Stadium, där hon ansvarar för det visuella i butikerna. Kundupplevelsen i butik blir för varje år ett större uppdrag som inkluderar fler och fler delar och det är roligt att retail har fått ett förnyat fokus på detta område.

$

AGNETA OLOFSSON

Styrelsemedlem, VMC

Agneta har jobbat med utveckling av butikskoncept i flera olika roller och i många olika typer av branscher. Nu jobbar hon som kreativ ledare i eget företag men har även varit anställd i flera olika kedjor, både svenska och internationella. Det är viktigt att vara ödmjuk och hitta det som är unikt. Utveckling och ständiga förbättringar är nyckelord. Att förstå kunden är avgörande och att skapa det bästa mötet som möjligt,  i alla olika kanaler, är idag en förutsättning för framgång.

Pin It on Pinterest