Möt Music in Brands

maj 24, 2021

Music in Brands –  bygger varumärken med musik!

Mitt under störtande finanskris 2008 startade Anders Ekström sitt Music in Brands . Företaget bygger anpassade musikkanaler till butiker, hotell, restauranger och offentliga miljöer, och är idag en av Nordens största aktörer på området. Man fick tidigt förtroende från Scandic Hotels. Det samarbetet lever än idag och prisades med branschpriset STIM-gitarren så sent som förra året. Läs mer om vinsten här!

Att ljudlägga ett hotell är en dygnet runt-historia. I samma lokaler som besökaren äter frukost ska man ha co-working space under eftermiddagen, och sedan blir det fest på afterworken. Det enda som förändras i lokalen är belysning och musik. Det är där vi kommer in, säger Anders Ekström, som även är operativ som VD i Music in Brands. 

På samma sätt arbetar musikredaktörerna hos Music in Brands med att bygga flödesscheman till retailbutiker som Filippa K, Peak Performance, Polarn o. Pyret, KICKS och GANT. Man börjar med att ta fram varumärkets egna sound, baserat på målgrupp och mjuka värden. Sedan anpassas energier, tempo och känsla efter dag på veckan och företagets strategiska mål. Forskningen visar till exempel att viss musik får oss att uppleva varumärken som lyxiga, och annan musik gör att väntetid känns kortare. Vilken musik som ska spelas i just dina miljöer beror alltså på ett antal faktorer som utvärderas vid uppstart. 

De varumärken som idag arbetar med Music in Brands får alltså sin alldeles egna radiokanal, med sina unika budskap mellan låtarna. Något som inte minst varit uppskattat under covid, då behovet för automatiska meddelanden har varit stort. Andra exempel på användande är restaurangkedjan Pinchos, som låter kunderna ta hem varumärkesupplevelsen till soffan med sitt Pinchos Radio direkt i mobilappen.

Några som nyligen byggde en ny musikprofil till sina butiker är svenska GANT. Idag spelas musiken synkroniserat över hela världen. Lyssna in vad Sofia Hoas, Global Head of Retail, har att säga om samarbetet här:

Häng med i veckan och se mer av Music in Brands både här i bloggen och på instagram!

Och du – Du är väl medlem i VMC redan, och tar del av massor av inspiration och events? Om inte, bli medlem nu för att inte missa nästa event!  BLI MEDLEM HÄR >>

Vi ses!
Anne, Katrin, Lisa, Laurie och Ida

Mer från bloggen

Pin It on Pinterest

Share This